vrijdag 17 april 2009

Geworstel met IKEA dozen.

We hebben het gehad..alle IKEA dozen zijn uitgepakt en de meubels zitten in elkaar. Zo'n gedoe.

Het begint altijd in de IKEA zelf.. Je ziet zooooveel leuke dingen dat je met andere spullen thuiskomt dan dat je op voorhand in gedachten had. Dus als je op voorhand een lijstje had gemaakt waarop alle rare namen stonden, kan je weer opnieuw beginnen. Maar gelukkig hebben ze daar de oplossing: bakken vol met potloden! Potloden genoeg..Als je ooit kinderen hebt die naar school gaan.. een tip; ga naar de IKEA! Scheelt weer kosten aan een etui vol schrijfgerei.

Als je dan eenmaal zo ver was dat je alles hebt uitgezocht begint de hel in het magazijn. Er zijn daar zo'n 30 rijen met gigantisch veel pakketten. Heel verwarrend want al die pakketten lijken zo op elkaar. Je begint je zoektocht naar meubels..gewapend met je briefje die inmiddels onleesbaar is geworden door al het gekras met dat potloodje. Je spreekt een werknemer aan van de IKEA en smeekt om hulp..Hij kijkt je eerst aan met een blik; "nog zo iemand die te simpel is om bordjes te volgen" en helpt je dan verder. Tot je al je spullen hebt gevonden.

Eenmaal bij de kassa kom je er achter dat je de meeste streepjescodes onderaan de doos hebt zitten en begint het volgende gevecht om die dozen weer om te draaien. Groot gelijk dat de kassamevrouw en de mensen achter je in de rij staan te zuchten..

Maar...dan komt het leukste! Als je bij je auto aankomt is het AL-TIJD hetzelfde.
Je hebt je auto groter ingeschat dan dat ie in werkelijkheid is. Balen, dat wordt proppen.
Hoe je het doet, doe je het..maar het lukt! Je gaat naar huis en bent blij dat je alles toch maar mooi hebt meegenomen!

Ja, fijn..thuis mag je alles weer uitladen. Hier geld het motto: "alles wat erin kan, kan er ook weer uit!" En na enige schade aan de auto sta je daar met al die dozen.
Ik heb het geluk dat ik hele lieve vrienden heb die me helpen slepen..want bij mij thuis kwamen er nog 6 trappen bij voordat al die dozen in huis waren!

En dan....het in elkaar zetten. Iedereen kan de meubels van IKEA in elkaar zetten. Gewoon het boekje volgen, zeggen ze dan.
Jaaaa dat is allemaal goed en wel..maar wat te doen als je een schroef mist? (ook niet geheel ongewoon daar, bij de IKEA) Of wat te doen als het gat scheef geboord is? (daar hebben we Joa voor!)

Als je bouwpakket dan eenmaal in elkaar staat vraag je je echt af..hoe ze dat ooit in die doos hebben gekregen! Tenzij het een Fauteuil is, die paste namelijk wel 3x in die doos.

En toch..ben ik heel blij dat er een IKEA bestaat. Ik heb er namelijk een prachtige inrichting aan overgehouden!


Liefs, Chrisje


1 opmerking:

  1. Ikea...het is ook altijd hetzelfde!
    Weer een leuk verhaal van je om te lezen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen